De Orion houtgroep wilde graag hulp bij de her-indeling van de grote zaal. Door het verplaatsen van de bar en omzetten van de werktafel zijn er meer zitplaatsen en kan de werkbank gebruiker beter deel uitmaken van de groep. 

 

Nieuwe situatie, werkbank sluit nu aan op werktafel.


Op zaterdag 11 juli werd door vier vrijwilligers van de Modelgroep deze verbouwing voor stichting Orion uitgevoerd.  

 

Schets van de oude situatie, met de werkbank nog tegen de oost wand..

In 2019 is de tuingroep verhuisd naar de kleine werkplaats toe. Dit betekende een flinke verbouwing in allebei de werkplaatsen. Onze Modelgroep werd gevraagd om te helpen. Inmiddels heeft de tuingroep opslagruimte voor de oogst en de houtgroep heeft weer een eigen werkbank.

 

 

 

In de zomer van 2019 werd door de modelbouwers voor Stichting Orion een werktafel geplaatst in de hout-werkplaats Zevenkamp.

De afkortzaag staat op de juiste diepte in het blad. 

Binnenkort volgen een krattenwand en een schuifdeurkast voor de tuingroep.

De tuingroep had behoefte aan een krattenwand voor het bewaren van de oogst. Aan de Modelgroep werd hulp gevraagd. Het "ontwerp" en de begroting werden goedgekeurd en in de laatste week van 2019 is met 4 man de wand gereed gemaakt. 

Op de NLDoet klusdag heeft een groep van 12 man uitgebreid machine-onderhoud gepleegd in de houtwerkplaatsen van Orion. De klus werd binnen uitgevoerd en dat was maar goed ook. In de stormachtige ochtend had een groep ook al buiten onderhoud gepleegd. De snert en goulash met broodje hielp ze weer opwarmen voor deze klus!